Sick ... again

Hadde blitt nesten helt frisk, også våknet jeg i morges med opphovnede mandler, feber og vondt i hele kroppen.. Jeg synes faktisk synd i meg selv, faktisk.
I går kveld var jeg og Sigrid ute og tok bilder. Hun går media, og hadde lekser til i dag. Det var iskaldt, men stiller opp gjør man uansett! Jeg har fått hjemlengsel nå, eller, vet ikke om det er hjemlengsel eller mammalengsel..
Anyways, nå skal jeg stå opp og ta meg en stor kopp te! See ya :)

First month

Nå har jeg vært her i en måned, kun en måned. En hel måned? Tiden har gått så fort, jeg har fått venner for livet, jeg føler jeg er hjemme her. Det er så rart å si at jeg har fått venner for livet, jeg kjenner jo ingen kun 2 av dem skikkelig godt, men det har jeg jo. Været har vært veldig variert. Alt ifra iskaldt og regn, til sydenvarmt og sol. Livet mitt har forandret seg helt etter jeg flyttet, men det er kun positivt. Om en uke får jeg se mamma, pappa, Andrea og Sander igjen, gleder meg som en liten unge til å møte dem!
Jeg har brukt litt for mye penger, men dette blir enklere å holde styr på fremover. Jeg har vendt meg til å holde meg unna den billige og usunne maten, og heller legge i noen kroner for å få sunn og næringsrik mat. Kan ikke akkurat si at det hvite toastbrødet de har, med syltetøy som har ekstra tilsatt sukker, metter så veldig.
Jeg har opplevd så utrolig mye bra denne måneden. Jeg har festet en del mere enn jeg gjorde hjemme. Jeg har vært 10 ganger mer sosial her enn i Norge. Livet er fantastisk akkurat nå, åh sitter og smilet når jeg skriver dette, SÅ bra har jeg det!

Hahah Sigrid. Her hadde vi kjent hverandre i to dager!

Jeg har fått min første tatovering her!

Jeg har blitt kjent med disse herlighetene!

Lazyness

I skrivende øyeblikk sitter jeg og Sigrid i hver vår dyreprintene onezie, i sofaen med xfactor på tven. Det har blitt dårlig blogging i det siste fordi jeg ikke har hatt tid, og jeg har vært helt fullstendig utmattet etter skolen. De siste dagene har vært hardkjør på skolen, og frem og tilbake etter skolen. Onsdag ble jeg med Mattis til togstasjonen, han er i Hellas nå.. Torsdag hadde jeg overnatting av Sigrid, fredag ble jeg og Sigrid med en kompis til en kompis av han. Vi var sikkert 15 personer der, etter noen timer dro vi alle sammen til byen. Nattklubber it is, i går var vi på en ganske liten klubb kalt Fibbers. Det ble tidlig hjem, og jeg våknet opp hos Eva og Elise. Vi dro inn til byen, møtte Sigrid, spiste bagels også gikk jeg og Sigrid rundt for å finne mobilen som hun mistet i natt.. Flink!
I natt kommer vertsforeldrene mine hjem fra Spania, gleder meg til å se dem igjen! Om en uke kommer forresten mamma, pappa, Andrea og Sander også, can't wait!!!

My sweet brother ?? #utveksling

Whaddup

Hei dere! Dagen i dag startet med tåke, null rene klær, dårlig hårdag og hjemlengsel. Kom på skolen klam og sliten, rett på spansk (som er alt for vanskelig for mitt nivå). Fitness var helt greit, målte lungekapasitet og blodtrykk, og de som ville kunne spille benchball etterpå. Etter skolen tok jeg og Sigrid bussen inn til byen for å møte Elyar Fox! Dere som ikke har hørt om han, han er en ganske kjent sanger. Han skulle ha meetup, og heldigvis for oss var vi bare 8 personer som kom. 4 fra Newcastle og 4 fra Norge haha. Han sang en sang, også gikk bi bare rundt i byen og tullet og snakket. Herregud så koselig han er, ikke typisk kjendisoppførsel fra hans side!

(Hvem er Penzel Washington?)

Han skal forresten møte meg og de andre norske i Oslo til sommeren!

Nå skal jeg snart legge meg, trenger en god natts søvn, så kanskje jeg er heeelt frisk i morgen. Krysser fingrer og tær for det! Night beautiful people ??

Borte bra, hjemme best?

Nå sitter jeg i halvsøvne i senga og sminker meg. Skal egentlig på skolen om en og en halv time, men vurderer sterkt å ta meg en fridag for å bli fortere frisk. Er så lei av å kun høre på det ene øret, gå rundt å snyte meg, og hoste i ansiktene til folk. Jeg får heller ikke vært med på fitness eller basket.. Ellers har jeg det veldig bra her i England. Akkurat nå er det sånn at jeg har veldig lyst hjem til Norge, samtidig som at jeg aldri i livet vil dra herifra. Blandede følelser er så jævlig...

Meen nå skal jeg prøve å dra meg på skolen, så får vi se hvor lenge jeg blir der før jeg ikke har mere krefter å hente.

Weekend

Helga gikk veldig fort. Fredag var jo jeg og Sigrid ute på byen, lørdag var veldig slapp. Følte jeg skikkelig syk, det var en av de verste dagene til nå. Vertsforeldrene mine dro til Spania på lørdag, så "bestemoren" min er her denne uken. Satt og så xfactor og presset i meg KFC take away på kvelden, så kom Sigrid på sent besøk. Søndag følte jeg meg heldigvis litt bedre. Sov til halv 10, som er det lengste jeg har sovet her, ordner meg, og dro for å spise frokost med Mattis. Møtte flere andre senere på dagen, så dro vi på sportsbar og så city-united. Kom hjem i 7 tiden, satt meg og så xfactor og bestilte pizza sammen med Camilla!

Q&A's

Kostet utvekslingen mye ?
Jaa. Er ikke helt sikker på hvor mye, men stipendet mitt ble på 82 tusen, og om jeg ikke tar helt feil, var det 60/70% av prisen.

Er familien du bor hos engelske?
Det er de!

Er alle fagene på skolen på engelsk?
Alle utenom norsk, haha..

Fester dere mye?
Helt ærlig så blir det en del festing ja. Vi kommer jo inn på de fleste nattklubbene i byen.

Er det dyrt der borte for mat?
Både og. Usunn mat er veldig billig, mens sunn mat er dyrere. Er det rart jeg er redd for å bli feit her?

Har du fått noen engelske venner?
Har snakket litt med noen fra sportsklassen, men jeg kan ikke akkurat si jeg har blitt venner med noen enda.

Girls night out

Life is brilliant. I natt var jeg og Sigrid på nattklubb. Det var tomt da vi kom, vi danset alene på gulvet, og plutselig var det så fult at det ikke gikk å røre seg. Nattmat på mcdonalds ble det også, haha.. Blir litt dårlig blogging, sorry for det! Tatoveringen er forresten kjempebra, det svir litt enda da..

Compass

Jeg er i skyene akkurat nå. Kom hjem fra Leeds for en halvtime siden. Tatoveringen er fint på plass, og jeg er så utrolig fornøyd med min første. Den kostet meg 45 pund, det er under halvparten av minsteprisen i Norge!

Den er fortsatt litt rød, men det blir mye finere!

Q's

Okei, så nå har jeg bestemt meg for å ha en liten spørrerunde hvor dere kan stille spørsmål angående utveksling og lignende. Jeg vet det er en del som lurer på forskjellige ting, såå jepp.

Football

Vært å sett guttene spille fotballkamp i dag, de tapte en del.. Tror det hadde vært best for meg om jeg hadde dratt rett hjem etter skolen, fordi nå er jeg i så dårlig form at jeg har mest lyst til å legge meg ned og grine.. Anyways, I morgen skal jeg og vertsfar til Leeds en tur, gleder meg til å oppleve noe litt større enn York!

Kort dag

At the moment sitter jeg på skolen. Har hatt norsk i en halv time, norsklæreren er kjempegrei, og hun prater hele tiden.. Stemmen hennes er litt plagsom når man har hodepine og er syk, men hey jeg overlever. Er fortsatt syk, samme som i går.. Har en time med sport anatomy, også skal jeg å de norske guttene spille fotballkamp. Hjem, også på treningssenteret.

#utveksling

Today

I dag har vært en skikkelig tung dag. Jeg var enda verre enn tidligere, og jeg måtte gå til skolen klokka 8 i morges.. Startet skoledagen med at spansklæreren min sa at jeg så sliten ut, og at jeg burde gå til legen og være hjemme fra skolen. Dette etterfulgt av over 2 timer fri, så fitnessclass. Haha. Alle målte puls på 70-80, også kom jeg med hvilepuls på 100.. Jeg og Sigrid stresset hjem for å rekke inductiontime på Energise, som er treningssenteret her, og vi var der og trente i en halvtime eller noe sånt. Nå har jeg akkurat egg and beans, tenkte jeg skulle lese litt fra en norskbok som vi har i lekse, før jeg tar tidlig kveld.

#utveksling

Sick of being sick

Våknet jo som sagt tidlig i dag, mum kom med painkillers og honning til meg, og jeg dro meg opp av sengen og på skolen. Evig glad for at jeg begynte sent i dag, hadde rett og slett ikke klart å stått opp 7.. Hadde min første spansktime i dag, merker at jeg ikke har hatt spansk på 3 mnd for å si det sånn.. Det var rart å se spanske ord igjen haha. Sportsklassen min hadde teori, omvisning på gymen, også hadde vi basketball i gymen. Jeg satt bare og så på at de andre hadde gym, siden jeg ikke føler meg bra.. Woho nei. Etter skolen dro jeg og hamstret enda mere ibux, det koster bare 19p for en eske, det er jo 2 kroner hahah.
Nå skal jeg lage meg en stor kopp te, se romantisk komedie og så legge meg.

Ha en fin kveld a folkens! Hvordan er det hjemme i Norge?

Speilbilde. Kult. Ehnei.

Earlybird

Klokken viser 06:37 her i England, og jeg er våken. Våknet av en eller annen lyd utenfor, og jeg får ikke sove igjen pga at jeg har opphovnede mandler og har skikkelig vondt.. Blir nok legen på meg i dag eller i morgen. Dette er så typisk meg, å bli syk når jeg faktisk gleder meg til noe, og nå gleder jeg meg til å starte ordentlig på skolen..
Nok syting for i dag dere, nå skal jeg dope meg på painkillers og prøve å sove i noen timer til, begynner 1050 i dag! Nightnight people ?

Savner denne gulljenta så utrolig mye.. Ilu Andreaaa

Taconight

Taco er ikke oppskrytt, herregud så sinnsykt godt det var med taco. Den smakte akkurat som hjemme i Norge! Det ble en kjempebra kveld med god stemning, musikk og latter. Det burde bli en tradisjon med tacosøndager her altså haha.

Okei det ble veldig mye tacoprat..

Tidligere i dag var jeg i byen sammen med Elle og Sigrid. Jeg skulle prøve å finne jakken min, som forsvant på fredag, men ikke noen av nattklubbene var åpne.. Vi gikk og så i butikker og var en snartur på starbucks, kjempekoselig!

Friday night out

I går var det endelig det planlagte "rave"partyet som vi hadde gleda oss til, men som skuffa stort. Musikken var ok, men fulle mannfolk som danser med buksene på anklene er ikke akkurat det jeg hadde sett for meg. Før vi dro på Popworld, der ravet var, var jeg, Mattis, Aram og Maxim på kinaresturant. Etter popworld dro alle sammen, vi var sikkert 10 norske, til en annen nattklubb kalt Kuda. Der var det kjempebra!

Nå skal jeg ta en liten nap, også skal jeg møte Camilla og Kristine. Vi skal kjøpe inn til morgendagens tacokveld, åhåh som jeg gleder meg til taco! Senere tror jeg Sigrid kommer hit, blir en slapp kveld tror jeg.

Letter to granny

Atm ligger jeg rett ut i senga, er dødtrøtt og veldig forkjølet, så er ganske fint at jeg begynner 1450 på skolen i morgen! I dag hadde vi norsk med den eneste norske læreren på college, også gikk jeg til byen med Håkon. Klarte å glemme lommeboka mi hjemme, så ble en billig dag for meg! Kom hjem til kyllingmiddag, før jeg hastet ut for å møte Jørgen, Mattis og Håkon i parken for å spille fotball.
Nå skal jeg skrive ferdig et brev til bestemor og bestefar, også skal jeg legge meg og sove LENGE!

Ja jeg har en greie for å kun ha med halve ansiktet mitt på bilder..

How is it?

Da jeg først kom til England, var jeg helt tom for følelser, jeg hadde gledet meg såå mye, men det var ikke noe spesielt å faktisk lande på flyplassen i Manchester. Etter nesten 2 uker har alt dette forandret seg. Jeg har forelsket meg i de old-fashion shoppinggatene som er stappa med butikker. Den stikkende kattebæsj lukten har forsvunnet, eller så er det bare jeg som har vendt meg til den.. Familien er kjempesnill, kunne ikke vært mere heldig enn dette. Jeg går i 40 minutter for å komme på skolen, noe som jeg aldri hadde kommet til å gjort hjemme i Norge. Det tar meg like lang til å gå til byen, men det virker som om det kun tar 20 minutter.

De små murhusene med katter utenfor døren, alle de falleferdige syklene som fyker forbi meg om morgenen, den stikkende kulden og det iskalde regnet. Alt dette har blitt en del av hverdagen min allerede. Følte meg hjemme her i England fra dag 1.

De fleste britiske jenter, iallefall de på skolen, kan ikke å kle seg fint, de overtupperer håret og de sminker seg stygg. De få som er normale er kjempepene! Britiske gutter er veldig forskjellige. Før jeg kom hit hadde jeg hørt at nesten ingen var fine, men det er feil. Det er ganske mange som ikke ser ok ut engang, men det er endel som ser veldig ok ut også!

Om det er noe mere dere lurer på om England og tiden før, spør meg i kommentarfeltet!

Wednesday

Det var så utrolig tungt å våkne i morges, selv om jeg ka meg relativt tidlig i går. I tillegg til at jeg var stuptrøtt, var det regn og iskaldt ute, ikke akkurat det jeg hadde håpet på.. Dro på skolen til 9, og hadde én time norsk, så var jeg ferdig. Ble med Camilla og Kristine inn til byen etter skolen, da vi var ferdige der dro vi tilbake til college igjen fordi de skulle på fotballtrening og jeg skulle møte Sigrid. Måtte gå hjem i regn og kulde, med et skjerf tredd over hodet for å ikke fryse eller bli våt i håret. Tipper jeg så passe dum ut.

Nå har jeg halvsovet og sett charterfeber, også ringte bestefar og bestemor meg på FaceTime akkurat. Kjempekoselig å se de igjen!

College

Herregud så stor skolen er. Klarte å komme for sent til 1.time fordi jeg ikke fant frem på skolen.. Når jeg først fant frem var ting ganske greit, vi finn timeplanen, og jeg fikk endret den sånn at jeg også får spansk, og får fullført året uten å måtte ta opp noe hjemme i Norge.
At the moment ligger jeg i sengen. Våknet for 10 minutter siden, og jeg må være ready to go om 40 min. Begynner klokken 9 med matte ??

..hvorfor la jeg akkurat ut bilde av timeplanen min? #utveksling

Sunday is funday

Dagen i dag begynte med at jeg våknet ganske tidlig, jeg var iskald og jeg kaldsvettet. Akkurat sånn man vil våkne dagen før college begynner ordentlig. Nei... Resten av familien dro til en hesteløpsbane, og jeg og Camilla dro ned på colleget for å se de norske guttene spille treningskamp mot et argentinsk lag. De tapte 2-3, men til å være første gang hele laget er samlet, synes jeg de klarte seg ganske bra! Kvelden ble brukt i en park sammen med noen venner, bare snakket og slappet av.

Har ikke så mye mere å fortelle om dagen i dag egentlig.. I morgen begynner jeg på college for fult, og jeg er skikkelig spent. Skal å spørre og melde meg på tennis sammen med Sigrid forresten, håper det blir noe av det, det hadde vært så kult! Håper også at jeg blir bedre i halsen, om jeg ikke er bedre etter skolen i morgen, må jeg dra på legen og få sjekket om jeg har halsbetennelse..


#utveksling

Saturday

Blir ikke så bra med blogging som jeg hadde trodd, men det blir bedre (håper jeg). Gidder ikke å dra med meg speilrefleksen over alt, så iPad og instagram bilder får holde.

I går kom Camilla oppom, også tok vi oss en tur til byen. Jeg klarte ganske fint å holde meg unna shopping, en lommebok og noen ørebobber var alt, mens jeg mildt kan si at Camilla kjøpte en del mere enn meg. Haha!
Etter jeg kom hjem fra byen fikk jeg take away pizza og satt og snakket lenge med verstforeldrene mine. Jeg er så utrolig fornøyd med familien min!

Vi spiste bagels med egg, smakte akkurat som i Norge faktisk! Dette er en av flere starbucks denne dagen haha..

Aram, til venstre, er fra Russland, Mattis, meg, Mia og Dyveke er fra Norge, og Marco er fra Italia. Herlig gjeng!

Living in England

Den siste uka har vært fantastisk. Jeg har opplevd så utrolig mye bra, og jeg har brukt litt for mye penger.. Skjerpings på alvor fra nå av. Vi har bare fått info på skolen, pluss to timer norsk. Begynner for fult på mandag. Jeg har vært i byen nesten hver dag, og en av dagene var vi på omvisning med elvebåt. Torsdag og fredag var de fleste av oss ute på byen, jeg gikk hjem på natta, så gjett hvem som begynner å bli syk nå.. I går var jeg og vertssøstra mi på One Direction filmen, det var kjempekoselig!

Alt i alt har jeg hadd en topp første uke, jeg har fått venner som jeg ikke kunne sett for meg å vært foruten, og jeg har faktisk flyttet til England! Det føles ut som om jeg har bodd her i flere måneder allerede!

York city

Har ikke så veldig mye å si om dagen i dag egentlig. Hadde "skoledag" i byen. Fikk spørsmål om forskjellige plasser, og så satt vi en god stund på en elvebåt. Det var skikkelig varmt i dag, angrer på at jeg gikk med bukse..

Lunchen vi fikk i dag var himmelsk, sånn seriøst, åh så perfekt!

Etter opplegget via skolen, gikk vi en gjeng og satt oss ved elven, kjempekoselig! #utveksling

First day at college

Skolen er så fin og så sykt stor. Kommer til å gå meg vill hele tiden. Iallefall med tanken på at GF er første etasje, 1F er andre etasje osv, og at det er massemasse rom og 4000 elever som går her! Fikk proppet hodet fult av info i dag, og jeg kjente det halvveis i skoledagen at jeg var sliten.. Nå har jeg fått laget både York College ID-kort og et NUS-kort (som gir deg rabatt på flere brae butikker!

Etter skolen skulle jeg bli med en hjem, men guess what, vi gikk oss bort.. Når vi hadde vært der, dro vi til byen for å møte flere andre. Spiste den beste kyllingburgeren jeg noengang har smakt, åh fy søren.

Nå skal jeg lukke øynene for natten, så skal jeg prøve å ta noen bilder av byen i morgen!

YORK

Nå ligger jeg i sengen min på nyrommet mitt. Jeg har fått familie, jeg har sett nabolaget, jeg har forelsket meg i denne byen, og det har kun gått 7 timer siden jeg kom til York. Familien min er bedre en jeg noen gang kunne håpet på, de er så koselige!

Etter jeg kom "hjem", det er vel det jeg skal kalle dette nå, har jeg pakket ut koffertene. Jeg har hentet registreringspapirer til legesenteret og på treningssenteret, og jeg har snakket mye med vertssøstra mi. Føler dette blir veldig oppramsing, så her får dere noen bilder fra turen hit, og hvordan det ser ut her!

Dette er da en stor del av rommet mitt, har akkurat plass til alle klærne mine.

Utsikten fra rommet mitt ?OM MEG

Jeg heter Mari Vassgård og er en 17 år gammel jente fra Averøya. Skoleåret 13-14 skal jeg være på utveksling i York, og skal blogge om livet der. .

Arkiv

 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • April 2013

 • Kategorier

 • Blogg
 • England
 • Før England
 • Info • hits