I PASSED

Jeg besto muntlig eksamen i spansk, og jeg er sååå lykkelig nå! Har skriftlig på torsdag, så nå skal jeg bare pugge og pugge! 3 dager til påskeferie, gleder meg kjempemye til hva den kan bringe!

Bare et kjapt innlegg, men vi blogges igjen på lørdag!

Bagel, iskrem og cider feiring på brygga i York, elsker at det er fint vær her nå, og det er til og med varmt!

(Skulle vært postet tirsdag...)

January - March

Visit at Anna's in Filey!

Became best friends with this pretty lady!

London with the Norwegian group!

Denmark to visit my parents! Was I'll the whole week but it was so nice seeing them again!

Stina came to visit, had a lovely weekend!

Aner ikke hvorfor det ble på engelsk under bildene men men.. Englandsoppholdet går kjempebra, kunne ikle hatt det bedre! Jeg har blitt veldig god venn med en jente som heter Cathrine, hun går sitt andre år her, og er også fra Norge. På skolen går de helt greit, mye å gjøre men jeg klarer meg fint enn så lenge. Det begynner å nærme seg eksamenstid her i York, og det vil si at jeg har både muntlig og skriftlig i spansk TO ganger. Første er før ferien, og andre er rett etter påske. 86 dager til jeg flytter her ifra også, det var akkurat 100, hva skjedde?
Påske ja. Null mamma og pappa i påska, null hytte, null Norge og venner. Merkelig, men jeg skal nok overleve!

På treningsfronten kunne det gått endel bedre. Jeg trener på skolen osv, men orker ikke å bruke penger på treningssenter, så defor blir det midre muskler i armer, og bedre kondis.

Skal få blogget en gang til før ferien, har en liten overraskelse å komme med, men kan ikke si det før om en liten stund.

See you beautiful people xxxx

Norgeee

Har glemt helt av det å blogge mens jeg har vært i Norge på besøk. De siste 9 dagene har vært uvirkelige. Har sittet hver dag og tenkt over hvor rart det er at jeg faktisk er på hjemplassen min etter 4 måneder. Det er utrolig godt, men må være ærlig og si at jeg gleder meg til å dra hjem til York. Oh - jeg brukte akkurat 'hjem til york', og det føltes naturlig! Uansett. Det ble som forventet veldig emosjonelt å møte foreldrene mine og 3 av mine beste venner på flyplassen, det gikk ikke opp for meg at jeg var hjemme før jeg våknet neste morgen i min egen seng og ved bestevenninna mi på rommet! Julaften var veldig koselig. Bestemor og bestefar var hos oss på kvelden, det har aldri vært så lite gaver under treet, men jeg har heller aldri satt så mye pris på jula som jeg gjør i år.
Jeg har rukket å vært hos Andrea i 2 netter, og i morgen skal jeg ha jentekveld før jeg drar tilbake om en ukes tid. Slenger med et par bilder, la igjen speilrefleksen hjemme, så har ikke fått tatt noen spesielle bilder i det siste.

Fikk denne herligheten av mamma og pappa!

Jeg har klart å knust min kjære Samsung, så atm har jeg en Sony Eriksson klapptelefon heh

Farget og klipte håret mitt på lille julaften!

I'm leaving?

Om noen timer drar jeg til Norge. Gud jeg har ventet så utrolig lenge på dette. Fire måneder går sykt kjapt, men samtidig går det utrolig sakte. Kan trygt si jeg har hatt mine dager der jeg helst har villet kjøpt billetter hjem og aldri dra tilbake hit, men heldigvis gjorde jeg aldri det. Det er kun 6 måneder til jeg skal hjem for godt, hvor rart er ikke det?

Drar fra college med buss klokken 6 i morgen tidlig, fly fra Manchester, så vente mange timer på Gardermoen før jeg endelig står med tårer i øynene og klemmer mine kjære i Kristiansund!

JUL

Jeg har norsk overskrift for en gangs skyld fordi jeg vil hjem. Jeg vil ha jul hjemme, nå. Dagen i dag har jeg brukt på å tilbringe i senga. Har ligget og stirret tomt ut i lufta dagen lang. Jeg har snakket med folk hjemme, jeg har funnet ut et par julegaver, og jeg har spist. Det finnes ikke ord til å beskrive hvor mye jeg lengter etter alt og alle hjemme. Hvordan skal jeg klare enda 6 måneder til her? Det hjelper ikke akkurat å si "stay strong", for hvordan kan man fortsette å være noe man ikke er?

Julepynten kom opp i dag, og det er ikke snakk om lite. Dette er bare en liten del, og det er bare 8.desember!

Birthdaykid

I dag har vertsbror bursdag! Happy 5th birthday Tyla! Skal dra å feire bursdagen hans snart, så jeg skriver egentlig dette i veldig hast.
I går kveld var jeg ute, men det var ikke noe spesielt bra, så jeg dro hjem rundt 3. Dagen i dag har jeg brukt på å rydde rommet mitt, forberede gaver, og bare slappet av. Vi snakkes senere kjære dere! (Nå er det bre 13 dager til jeg skal hjem dere, 13 dager!!!!)

My lilbro' is 5 todaay!

Meg og Elle <3

Meg, Andrea, Sebastian og Mattis. Haha. Ikke alle som er like heldige på bilder, men hey det handler om minner!

Answersssss

hvor lang er skoledagen din?
-har som oftest skoledag fra 9 til 4.20, men har noen kortere dager også.

strever du med å skjønne alle ordene i fks matte?
- egentlig ikke. Altså jeg går maths for Norwegians, så det er tilpasset for oss, det er bare småord og et par uttrykk som man må tenke litt mere på.

er hånballen i regi av skolen? isåfall, regnes det som ett fag?
-håndball er det jeg driver med på fritiden, men siden jeg går på york college og treningene er der, får jeg det gratis. Det regnes ikke som et fag.

valgte du alle fag før du kom til york, eller kunne du velge fks sport når du kom dit?
- det har seg sånn at jeg valgte tre fag før jeg kom hit, men fikk bare et av dem siden jeg fant ut at sportsfagene, som jeg måtte ha siden jeg går idrett i Norge, tok mesteparten av tiden.

hva er det kjekkeste faget og hvorfor?
-det kjekkeste faget tror jeg faktisk er norsk eller anatomi. Norsk fordi læreren er kjempegrei, og fordi vi egentlig ikke trenger å gjøre så veldig mye i det faget. Anatomi fordi jeg interesserer meg for det vi lærer om, og i tillegg er læreren ganske morsom. Han kan bli litt mye til tider da. Haha.

var det lett og bli kjendt med folk, og få venner?
- det var relativt lett ja, det er noen man passer med og noen man ikke passer med, sånn er det uansett hvor du er.

bor de fleste langt fra "sentrum" eller byen i york?
- de fleste bor vel minst 20 minutter å gå fra sentrum, jeg bor 40 minutter å gå ca.

hvordan kommer du deg rundt? (scooter, buss, sykkel, bil)
- til college sykler jeg, går av og til, men føler det tar alt for lang tid og da må jeg stå opp en halv time før. Skal jeg til byen sykler jeg eller tar buss.

er mange kjekke gutter? hah
- jaa. Dere som sier at britiske gutter ikke er kjekke, se en gang til. Det er selvfølgelig en del spesielle gutter også, da!

er det mange fester?
- festene som vi er på er på nattklubber som oftest, og ja det er ganske mye. Har enda ikke vært på en skikkelig hjemmefest, kun vors.

trivest du og, har du noen gang hjemlengsel? savner du vennene dine?
Jeg stortrives, men kjenner at hjemlengselen virkelig er der nå. Har aldri trodd at det var mulig å savne noen så mye som jeg gjør nå. Ja jeg savner vennene mine sinnsykt mye!

føler du at du går glipp av alt det som skjer hjemme? som fester, skolearangemanger, veninnekvelder osc?
- nei egentlig ikke. Føler jeg opplever alt for mye her til å gå glipp av noe spesielt hjemme. Savner selvfølgelig jentekveldene, men jeg har selv valgt å bo her i England, så da får jeg bare holde ut!

er det lett og kjøpe alkohol og å komme inn på nattclub´er?
- ja det er relativt lett å kjøpe alkohol. Jeg blir ikke spurt og legitimasjon på butikken ved her jeg bor. De nattklubbene jeg går på sjekker heller ikke legitimasjon så nøye, siden de vet st vi nordmennene har vært der en del ganger tidligere.

hvilke fag ville du ikke valgt hvis du kunne valgt om igjen?
-tror jeg hadde valgt noe innen design eller musikk.

Sunday

Så herlig å ha en dag å slappe helt av på, det blir mye frem og tilbake, er nesten ikke hjemme for tiden. College tar mye tid, treningssenteret nesten hver dag, håndballtrening to ganger i uken, resten av tiden bruker jeg som oftest hjemme hos andre. Har forresten to timer håndball i dag og, pluss et essay i ny-norsk. Kjenner jeg gleder meg til jula nå. 34 dager igjen bare! Flybillettene er kommet også!

I morgen drar jeg og Sigrid til Newcastle på 30 seconds to mars konsert, tidlig julegave fra meg til henne. Tror hun gleder seg et par hakk mere enn meg, siden jeg nesten ikke har hørt noe på dem haha. Det blir kun en dagstur, siden vi egentlig har college. Anyways, see you later!

Life is so amazing right now ??

I'm alive

Ingen unnskyldninger eller bortforklaringer, jeg har rett og slett ikke orket å blogge.

Den siste måneden har det skjedd mye, jeg har hatt Half term (høstferie), da var jeg i Whitby og Edinburgh sammen med de andre norske. Jeg har brukt enda mere penger..

For 3 uker siden hadde jeg mamma og pappa på besøk i en helg, den samme helgen og resten av uken var også Andrea og Sander i Manchester. Jeg dro på besøk til dem lørdag til søndag, vi gikk ut og spiste på pizzahut, Oh ellers hadde vi det morsomt på hotellrommet. Så utrolig herlig å se alle 4, savner dem masssse allerede..

Tilbake til Half term;
Da vi kom hjem fra Skottland på tirsdagen i ferien, bestemte jeg, Sunni og Sigrid oss for å dra en snartur til Leeds for å finne kostyme til Halloween, kan godt si at tiden der ble brukt til alt annet enn det. Kan nevne at vi fant Victoria's secret der, og brukte ganske mye av tiden der inne!

Jeg har blandt annet besøkt Whitby der tvserien "Med hjartet på rette staden", eller "Heartbeat" som det er kalt på engelsk, er spilt inn. Whitby var nydelig, så herlig å endelig se sjøen igjen, det luktet hjemme der! Jeg har vært på Holy Island, der det også var sjø. Haha. Sist men ikke minst har jeg vært på Hogwarts, der Harry Potter filmene er spilt inn. Jeg fikk være med på en broomstick lesson sammen med mange barn, hadde det sinnsykt morsomt!

Ellers begynner man å kjenne at det er høst/vinter her. Det er minusgrader på natta, vinden er bitter og kald, og alle bladene ligger fint strødd på bakken. Det er så herlig å kjenne at man bor i England nå, det er akkurat sånn her jeg har sett for meg britisk høst, men masse regn, vind, tidlig mørkt og sykkelturer til byen.

I kveld er det forresten bonfire night. Vi blir ca 30 personer hjemme hos meg. Det blir stort fyrverkeri og masse mat, gleder meg skikkelig mye!

Skal lage et eget innlegg med bilder. Akkurat nå blogger jeg fra ipaden, fordi pcen min er tom for strøm, og jeg orker ikke gå opp og lade den og redigere bildene akkurat nå. Lenge leve latskap!

Buss med søtisene mine!

Hogwarts og broomstick lesson!

Halloween ^

Medication

Bildet beskriver ganske godt humøret for tiden. Jeg ble skikkelig syk i går kveld. Hadde 38,8 i feber, kaldsvettet, holdt på å fryse ihjel.. Tracey (vertsmor) spurte flere ganger om hun skulle ringe legen, så etter litt om og men ringte hun, og vi kjørte til sykehuset. De tok grundige undersøkelser av halsen min, men kom ikke frem til hva det egentlig var, bare at det var en slags infeksjon. Jeg fikk sterkere antibiotika enn sist gang, så håper jeg merker forskjellen snart.. Føler meg så svak, så hjelpesløs, så .. klarer ikke beskrive det.

I dag er jeg hjemme. Tror Sigrid kommer senere i dag, da blir det farging av hår! Sorry for syting og klaging, men en plass må jeg jo få det ut? #utveksling

Sick ... again

Hadde blitt nesten helt frisk, også våknet jeg i morges med opphovnede mandler, feber og vondt i hele kroppen.. Jeg synes faktisk synd i meg selv, faktisk.
I går kveld var jeg og Sigrid ute og tok bilder. Hun går media, og hadde lekser til i dag. Det var iskaldt, men stiller opp gjør man uansett! Jeg har fått hjemlengsel nå, eller, vet ikke om det er hjemlengsel eller mammalengsel..
Anyways, nå skal jeg stå opp og ta meg en stor kopp te! See ya :)

Lazyness

I skrivende øyeblikk sitter jeg og Sigrid i hver vår dyreprintene onezie, i sofaen med xfactor på tven. Det har blitt dårlig blogging i det siste fordi jeg ikke har hatt tid, og jeg har vært helt fullstendig utmattet etter skolen. De siste dagene har vært hardkjør på skolen, og frem og tilbake etter skolen. Onsdag ble jeg med Mattis til togstasjonen, han er i Hellas nå.. Torsdag hadde jeg overnatting av Sigrid, fredag ble jeg og Sigrid med en kompis til en kompis av han. Vi var sikkert 15 personer der, etter noen timer dro vi alle sammen til byen. Nattklubber it is, i går var vi på en ganske liten klubb kalt Fibbers. Det ble tidlig hjem, og jeg våknet opp hos Eva og Elise. Vi dro inn til byen, møtte Sigrid, spiste bagels også gikk jeg og Sigrid rundt for å finne mobilen som hun mistet i natt.. Flink!
I natt kommer vertsforeldrene mine hjem fra Spania, gleder meg til å se dem igjen! Om en uke kommer forresten mamma, pappa, Andrea og Sander også, can't wait!!!

My sweet brother ?? #utveksling

Borte bra, hjemme best?

Nå sitter jeg i halvsøvne i senga og sminker meg. Skal egentlig på skolen om en og en halv time, men vurderer sterkt å ta meg en fridag for å bli fortere frisk. Er så lei av å kun høre på det ene øret, gå rundt å snyte meg, og hoste i ansiktene til folk. Jeg får heller ikke vært med på fitness eller basket.. Ellers har jeg det veldig bra her i England. Akkurat nå er det sånn at jeg har veldig lyst hjem til Norge, samtidig som at jeg aldri i livet vil dra herifra. Blandede følelser er så jævlig...

Meen nå skal jeg prøve å dra meg på skolen, så får vi se hvor lenge jeg blir der før jeg ikke har mere krefter å hente.

Q&A's

Kostet utvekslingen mye ?
Jaa. Er ikke helt sikker på hvor mye, men stipendet mitt ble på 82 tusen, og om jeg ikke tar helt feil, var det 60/70% av prisen.

Er familien du bor hos engelske?
Det er de!

Er alle fagene på skolen på engelsk?
Alle utenom norsk, haha..

Fester dere mye?
Helt ærlig så blir det en del festing ja. Vi kommer jo inn på de fleste nattklubbene i byen.

Er det dyrt der borte for mat?
Både og. Usunn mat er veldig billig, mens sunn mat er dyrere. Er det rart jeg er redd for å bli feit her?

Har du fått noen engelske venner?
Har snakket litt med noen fra sportsklassen, men jeg kan ikke akkurat si jeg har blitt venner med noen enda.

Girls night out

Life is brilliant. I natt var jeg og Sigrid på nattklubb. Det var tomt da vi kom, vi danset alene på gulvet, og plutselig var det så fult at det ikke gikk å røre seg. Nattmat på mcdonalds ble det også, haha.. Blir litt dårlig blogging, sorry for det! Tatoveringen er forresten kjempebra, det svir litt enda da..

Football

Vært å sett guttene spille fotballkamp i dag, de tapte en del.. Tror det hadde vært best for meg om jeg hadde dratt rett hjem etter skolen, fordi nå er jeg i så dårlig form at jeg har mest lyst til å legge meg ned og grine.. Anyways, I morgen skal jeg og vertsfar til Leeds en tur, gleder meg til å oppleve noe litt større enn York!

Kort dag

At the moment sitter jeg på skolen. Har hatt norsk i en halv time, norsklæreren er kjempegrei, og hun prater hele tiden.. Stemmen hennes er litt plagsom når man har hodepine og er syk, men hey jeg overlever. Er fortsatt syk, samme som i går.. Har en time med sport anatomy, også skal jeg å de norske guttene spille fotballkamp. Hjem, også på treningssenteret.

#utveksling

Today

I dag har vært en skikkelig tung dag. Jeg var enda verre enn tidligere, og jeg måtte gå til skolen klokka 8 i morges.. Startet skoledagen med at spansklæreren min sa at jeg så sliten ut, og at jeg burde gå til legen og være hjemme fra skolen. Dette etterfulgt av over 2 timer fri, så fitnessclass. Haha. Alle målte puls på 70-80, også kom jeg med hvilepuls på 100.. Jeg og Sigrid stresset hjem for å rekke inductiontime på Energise, som er treningssenteret her, og vi var der og trente i en halvtime eller noe sånt. Nå har jeg akkurat egg and beans, tenkte jeg skulle lese litt fra en norskbok som vi har i lekse, før jeg tar tidlig kveld.

#utveksling

Sick of being sick

Våknet jo som sagt tidlig i dag, mum kom med painkillers og honning til meg, og jeg dro meg opp av sengen og på skolen. Evig glad for at jeg begynte sent i dag, hadde rett og slett ikke klart å stått opp 7.. Hadde min første spansktime i dag, merker at jeg ikke har hatt spansk på 3 mnd for å si det sånn.. Det var rart å se spanske ord igjen haha. Sportsklassen min hadde teori, omvisning på gymen, også hadde vi basketball i gymen. Jeg satt bare og så på at de andre hadde gym, siden jeg ikke føler meg bra.. Woho nei. Etter skolen dro jeg og hamstret enda mere ibux, det koster bare 19p for en eske, det er jo 2 kroner hahah.
Nå skal jeg lage meg en stor kopp te, se romantisk komedie og så legge meg.

Ha en fin kveld a folkens! Hvordan er det hjemme i Norge?

Speilbilde. Kult. Ehnei.

Taconight

Taco er ikke oppskrytt, herregud så sinnsykt godt det var med taco. Den smakte akkurat som hjemme i Norge! Det ble en kjempebra kveld med god stemning, musikk og latter. Det burde bli en tradisjon med tacosøndager her altså haha.

Okei det ble veldig mye tacoprat..

Tidligere i dag var jeg i byen sammen med Elle og Sigrid. Jeg skulle prøve å finne jakken min, som forsvant på fredag, men ikke noen av nattklubbene var åpne.. Vi gikk og så i butikker og var en snartur på starbucks, kjempekoselig!

Letter to granny

Atm ligger jeg rett ut i senga, er dødtrøtt og veldig forkjølet, så er ganske fint at jeg begynner 1450 på skolen i morgen! I dag hadde vi norsk med den eneste norske læreren på college, også gikk jeg til byen med Håkon. Klarte å glemme lommeboka mi hjemme, så ble en billig dag for meg! Kom hjem til kyllingmiddag, før jeg hastet ut for å møte Jørgen, Mattis og Håkon i parken for å spille fotball.
Nå skal jeg skrive ferdig et brev til bestemor og bestefar, også skal jeg legge meg og sove LENGE!

Ja jeg har en greie for å kun ha med halve ansiktet mitt på bilder..

How is it?

Da jeg først kom til England, var jeg helt tom for følelser, jeg hadde gledet meg såå mye, men det var ikke noe spesielt å faktisk lande på flyplassen i Manchester. Etter nesten 2 uker har alt dette forandret seg. Jeg har forelsket meg i de old-fashion shoppinggatene som er stappa med butikker. Den stikkende kattebæsj lukten har forsvunnet, eller så er det bare jeg som har vendt meg til den.. Familien er kjempesnill, kunne ikke vært mere heldig enn dette. Jeg går i 40 minutter for å komme på skolen, noe som jeg aldri hadde kommet til å gjort hjemme i Norge. Det tar meg like lang til å gå til byen, men det virker som om det kun tar 20 minutter.

De små murhusene med katter utenfor døren, alle de falleferdige syklene som fyker forbi meg om morgenen, den stikkende kulden og det iskalde regnet. Alt dette har blitt en del av hverdagen min allerede. Følte meg hjemme her i England fra dag 1.

De fleste britiske jenter, iallefall de på skolen, kan ikke å kle seg fint, de overtupperer håret og de sminker seg stygg. De få som er normale er kjempepene! Britiske gutter er veldig forskjellige. Før jeg kom hit hadde jeg hørt at nesten ingen var fine, men det er feil. Det er ganske mange som ikke ser ok ut engang, men det er endel som ser veldig ok ut også!

Om det er noe mere dere lurer på om England og tiden før, spør meg i kommentarfeltet!

Wednesday

Det var så utrolig tungt å våkne i morges, selv om jeg ka meg relativt tidlig i går. I tillegg til at jeg var stuptrøtt, var det regn og iskaldt ute, ikke akkurat det jeg hadde håpet på.. Dro på skolen til 9, og hadde én time norsk, så var jeg ferdig. Ble med Camilla og Kristine inn til byen etter skolen, da vi var ferdige der dro vi tilbake til college igjen fordi de skulle på fotballtrening og jeg skulle møte Sigrid. Måtte gå hjem i regn og kulde, med et skjerf tredd over hodet for å ikke fryse eller bli våt i håret. Tipper jeg så passe dum ut.

Nå har jeg halvsovet og sett charterfeber, også ringte bestefar og bestemor meg på FaceTime akkurat. Kjempekoselig å se de igjen!

College

Herregud så stor skolen er. Klarte å komme for sent til 1.time fordi jeg ikke fant frem på skolen.. Når jeg først fant frem var ting ganske greit, vi finn timeplanen, og jeg fikk endret den sånn at jeg også får spansk, og får fullført året uten å måtte ta opp noe hjemme i Norge.
At the moment ligger jeg i sengen. Våknet for 10 minutter siden, og jeg må være ready to go om 40 min. Begynner klokken 9 med matte ??

..hvorfor la jeg akkurat ut bilde av timeplanen min? #utveksling

Sunday is funday

Dagen i dag begynte med at jeg våknet ganske tidlig, jeg var iskald og jeg kaldsvettet. Akkurat sånn man vil våkne dagen før college begynner ordentlig. Nei... Resten av familien dro til en hesteløpsbane, og jeg og Camilla dro ned på colleget for å se de norske guttene spille treningskamp mot et argentinsk lag. De tapte 2-3, men til å være første gang hele laget er samlet, synes jeg de klarte seg ganske bra! Kvelden ble brukt i en park sammen med noen venner, bare snakket og slappet av.

Har ikke så mye mere å fortelle om dagen i dag egentlig.. I morgen begynner jeg på college for fult, og jeg er skikkelig spent. Skal å spørre og melde meg på tennis sammen med Sigrid forresten, håper det blir noe av det, det hadde vært så kult! Håper også at jeg blir bedre i halsen, om jeg ikke er bedre etter skolen i morgen, må jeg dra på legen og få sjekket om jeg har halsbetennelse..


#utvekslingOM MEG

Jeg heter Mari Vassgård og er en 17 år gammel jente fra Averøya. Skoleåret 13-14 skal jeg være på utveksling i York, og skal blogge om livet der. .

Arkiv

 • April 2014
 • Mars 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • April 2013

 • Kategorier

 • Blogg
 • England
 • Før England
 • Info • hits