April-May

Jeg flytter om en måned! Er trist og godt samtidig, gleder meg til å se mamma og pappa igjen, og å flytte til et nytt land!

Vært i bryllup

Håndballturnering i Newcastle!

Bada i scarborough haha.!

Og selvfølgelig 17.mai feiring!

NORWAY

Så ja, jeg er i Norge nå! Vært her siden fredag. Overrasket Sander hjemme hos han, tror kanskje han var litt i sjokk over å se meg så plutselig, siden jeg sa at jeg ikke kom hjem før i juli. Hehe. Jeg har vært mye med Andrea frem til nå, på mandag dro jeg på skolen og besøkte klassen min og snakket endel ned lærere om hvordan det går i England og sånn, koselig å se alle igjen. Etter skolen dro jeg, Sander og Inga på Peppes pizza fordi Sander hadde 18 års dag!
Drar hjem til England på mandag igjen, så blir bare her i 10 dager tilsammen. Det er kjempe godt å se alle sammen og være i Norge, men jeg kjenner jeg gleder meg til å komme tilbake til sivilisasjonen i York. Haha!

First month

Nå har jeg vært her i en måned, kun en måned. En hel måned? Tiden har gått så fort, jeg har fått venner for livet, jeg føler jeg er hjemme her. Det er så rart å si at jeg har fått venner for livet, jeg kjenner jo ingen kun 2 av dem skikkelig godt, men det har jeg jo. Været har vært veldig variert. Alt ifra iskaldt og regn, til sydenvarmt og sol. Livet mitt har forandret seg helt etter jeg flyttet, men det er kun positivt. Om en uke får jeg se mamma, pappa, Andrea og Sander igjen, gleder meg som en liten unge til å møte dem!
Jeg har brukt litt for mye penger, men dette blir enklere å holde styr på fremover. Jeg har vendt meg til å holde meg unna den billige og usunne maten, og heller legge i noen kroner for å få sunn og næringsrik mat. Kan ikke akkurat si at det hvite toastbrødet de har, med syltetøy som har ekstra tilsatt sukker, metter så veldig.
Jeg har opplevd så utrolig mye bra denne måneden. Jeg har festet en del mere enn jeg gjorde hjemme. Jeg har vært 10 ganger mer sosial her enn i Norge. Livet er fantastisk akkurat nå, åh sitter og smilet når jeg skriver dette, SÅ bra har jeg det!

Hahah Sigrid. Her hadde vi kjent hverandre i to dager!

Jeg har fått min første tatovering her!

Jeg har blitt kjent med disse herlighetene!

Whaddup

Hei dere! Dagen i dag startet med tåke, null rene klær, dårlig hårdag og hjemlengsel. Kom på skolen klam og sliten, rett på spansk (som er alt for vanskelig for mitt nivå). Fitness var helt greit, målte lungekapasitet og blodtrykk, og de som ville kunne spille benchball etterpå. Etter skolen tok jeg og Sigrid bussen inn til byen for å møte Elyar Fox! Dere som ikke har hørt om han, han er en ganske kjent sanger. Han skulle ha meetup, og heldigvis for oss var vi bare 8 personer som kom. 4 fra Newcastle og 4 fra Norge haha. Han sang en sang, også gikk bi bare rundt i byen og tullet og snakket. Herregud så koselig han er, ikke typisk kjendisoppførsel fra hans side!

(Hvem er Penzel Washington?)

Han skal forresten møte meg og de andre norske i Oslo til sommeren!

Nå skal jeg snart legge meg, trenger en god natts søvn, så kanskje jeg er heeelt frisk i morgen. Krysser fingrer og tær for det! Night beautiful people ??

Weekend

Helga gikk veldig fort. Fredag var jo jeg og Sigrid ute på byen, lørdag var veldig slapp. Følte jeg skikkelig syk, det var en av de verste dagene til nå. Vertsforeldrene mine dro til Spania på lørdag, så "bestemoren" min er her denne uken. Satt og så xfactor og presset i meg KFC take away på kvelden, så kom Sigrid på sent besøk. Søndag følte jeg meg heldigvis litt bedre. Sov til halv 10, som er det lengste jeg har sovet her, ordner meg, og dro for å spise frokost med Mattis. Møtte flere andre senere på dagen, så dro vi på sportsbar og så city-united. Kom hjem i 7 tiden, satt meg og så xfactor og bestilte pizza sammen med Camilla!

Compass

Jeg er i skyene akkurat nå. Kom hjem fra Leeds for en halvtime siden. Tatoveringen er fint på plass, og jeg er så utrolig fornøyd med min første. Den kostet meg 45 pund, det er under halvparten av minsteprisen i Norge!

Den er fortsatt litt rød, men det blir mye finere!

Friday night out

I går var det endelig det planlagte "rave"partyet som vi hadde gleda oss til, men som skuffa stort. Musikken var ok, men fulle mannfolk som danser med buksene på anklene er ikke akkurat det jeg hadde sett for meg. Før vi dro på Popworld, der ravet var, var jeg, Mattis, Aram og Maxim på kinaresturant. Etter popworld dro alle sammen, vi var sikkert 10 norske, til en annen nattklubb kalt Kuda. Der var det kjempebra!

Nå skal jeg ta en liten nap, også skal jeg møte Camilla og Kristine. Vi skal kjøpe inn til morgendagens tacokveld, åhåh som jeg gleder meg til taco! Senere tror jeg Sigrid kommer hit, blir en slapp kveld tror jeg.

Saturday

Blir ikke så bra med blogging som jeg hadde trodd, men det blir bedre (håper jeg). Gidder ikke å dra med meg speilrefleksen over alt, så iPad og instagram bilder får holde.

I går kom Camilla oppom, også tok vi oss en tur til byen. Jeg klarte ganske fint å holde meg unna shopping, en lommebok og noen ørebobber var alt, mens jeg mildt kan si at Camilla kjøpte en del mere enn meg. Haha!
Etter jeg kom hjem fra byen fikk jeg take away pizza og satt og snakket lenge med verstforeldrene mine. Jeg er så utrolig fornøyd med familien min!

Vi spiste bagels med egg, smakte akkurat som i Norge faktisk! Dette er en av flere starbucks denne dagen haha..

Aram, til venstre, er fra Russland, Mattis, meg, Mia og Dyveke er fra Norge, og Marco er fra Italia. Herlig gjeng!

Living in England

Den siste uka har vært fantastisk. Jeg har opplevd så utrolig mye bra, og jeg har brukt litt for mye penger.. Skjerpings på alvor fra nå av. Vi har bare fått info på skolen, pluss to timer norsk. Begynner for fult på mandag. Jeg har vært i byen nesten hver dag, og en av dagene var vi på omvisning med elvebåt. Torsdag og fredag var de fleste av oss ute på byen, jeg gikk hjem på natta, så gjett hvem som begynner å bli syk nå.. I går var jeg og vertssøstra mi på One Direction filmen, det var kjempekoselig!

Alt i alt har jeg hadd en topp første uke, jeg har fått venner som jeg ikke kunne sett for meg å vært foruten, og jeg har faktisk flyttet til England! Det føles ut som om jeg har bodd her i flere måneder allerede!

York city

Har ikke så veldig mye å si om dagen i dag egentlig. Hadde "skoledag" i byen. Fikk spørsmål om forskjellige plasser, og så satt vi en god stund på en elvebåt. Det var skikkelig varmt i dag, angrer på at jeg gikk med bukse..

Lunchen vi fikk i dag var himmelsk, sånn seriøst, åh så perfekt!

Etter opplegget via skolen, gikk vi en gjeng og satt oss ved elven, kjempekoselig! #utveksling

First day at college

Skolen er så fin og så sykt stor. Kommer til å gå meg vill hele tiden. Iallefall med tanken på at GF er første etasje, 1F er andre etasje osv, og at det er massemasse rom og 4000 elever som går her! Fikk proppet hodet fult av info i dag, og jeg kjente det halvveis i skoledagen at jeg var sliten.. Nå har jeg fått laget både York College ID-kort og et NUS-kort (som gir deg rabatt på flere brae butikker!

Etter skolen skulle jeg bli med en hjem, men guess what, vi gikk oss bort.. Når vi hadde vært der, dro vi til byen for å møte flere andre. Spiste den beste kyllingburgeren jeg noengang har smakt, åh fy søren.

Nå skal jeg lukke øynene for natten, så skal jeg prøve å ta noen bilder av byen i morgen!

YORK

Nå ligger jeg i sengen min på nyrommet mitt. Jeg har fått familie, jeg har sett nabolaget, jeg har forelsket meg i denne byen, og det har kun gått 7 timer siden jeg kom til York. Familien min er bedre en jeg noen gang kunne håpet på, de er så koselige!

Etter jeg kom "hjem", det er vel det jeg skal kalle dette nå, har jeg pakket ut koffertene. Jeg har hentet registreringspapirer til legesenteret og på treningssenteret, og jeg har snakket mye med vertssøstra mi. Føler dette blir veldig oppramsing, så her får dere noen bilder fra turen hit, og hvordan det ser ut her!

Dette er da en stor del av rommet mitt, har akkurat plass til alle klærne mine.

Utsikten fra rommet mitt ?

Bestfriend TAG

1. Hvordan og når møttes dere?

Altså, vi gikk i samme dansegruppe i et år, men vi visste ikke hvem hverandre var. Vi ble satt i samme klasse på ungdomsskole, så vi møttes ordentlig i 8.klasse, og ble bare bestevenner med en gang. 

2. Hva er din favoritt minne sammen?

One Direction-konserten må være en av de beste minnene. Ellers gjør vi jo ting sammen uansett, så det blir massemasse småting, som er gode minner.

3. Beskriv hverandre i ett ord.

Andrea beskriver meg som Svampebob (intern humor), Andrea er (veeeldig) fnisete

4. Hva er noe som irriterer deg om den andre personen?

Mari sitter alltid og rister, jeg blir gal av det! Andrea LIGGER jævlig lenge på morran, hun ligger i minst 3 timer før hun står opp.

5. Hvis du kunne dra hvor som helst i verden sammen, hvor ville det vært og hvorfor?

USA, definitivt.

6. Favoritt inside joke?

Svampebob og patrick.

7. Hvem bruker lengst tid på morran?

Det spørs helt på hva vi skal, som oftest jeg, men om vi skal noe spesielt, bruker Andrea myye lengre tid.

8. Favoritt årstid?

Min er sommer, mens Andrea sin(e) er enten sommer eller vinter.

9. Favorittsangen til den andre?

Andrea sin må være Vemundvik av Askild Holm, Mari sin må være Wing$ av Macklemore & Ryan Lewis

10. Hæler eller flate sko?

Flate sko, selvfølgelig.

11. Bukse eller kjole?

Bukse!

12. Favoritt dyret til den andre?

Andrea fikk ikke til å gjette, men det er apekatt. Jeg klarte heller ikke å gjette hennes sitt, men det er hund. 

13. Hvis huset brant ned, og hele familien var sikker på å være i orden, hva ville den andre personen ha med seg og hvorfor?

Andrea sa pcen min, men haha det er gitaren. Det første jeg tenkte var den store kassen med plakater hun har!

14. Komedie, skrekk, eller chick-flick?

Min er chick-flick, mens Andrea sin er skrekk. Vi ser aldri jentefilmer sammen, Andrea hater dem!

15. Favorittfilmen til den andre?

Andrea sin må bli Percy Jackson og I am Number four. Hun enkte jeg sikkert 5 min før hun kom med Notting Hill, but that's wrooong. Music and Lyrics in my heart ♥

16. Noe rart den andre personen spiser?

Andrea spiser RÅ kjøttdeig. Det er alltid litt over halvparten igjen når vi skal steke den. Mari spiser mye spesiell mat (det vil si som Andrea ikke liker); Sushi og sterk mat.

17. Har dere noe som er helt likt?

Jaaa haha! I ♥ Justin Bieber genser fra 8.klasse. Husker vi var så stolt over å ha bestilt den på ebay.

18. Hva er den andres favoritt TV-show?

Jeg klarer ikke velge om Andrea sitt er Castle eller Skins, mens hun sa How I Met Your Mother med en gang.

19. Er den andre en flink sanger?

Hun synes jeg er det, men hun? Joda, det spørs hvor mye sukker hun har spist den siste timen, hun blir flinkere jo mer useriøs hun er.

20. Den andre er en god danser?

Andrea er ganske flink, mens Mari er litt bob bob.

21. Den andres favoritt artist?

Den var lett for meg å gjette. Andrea sin er helt klart Niall fra One Direction, mens min all time favourite er Katie Melua.

22. Låner dere klær med hverandre?

Jeg låner av og til med henne, men det er kun det.

23. Har dere lik stil?

Sånn halvveis, jeg går litt mere pyntete enn henne av og til.

24. Har dere lil musikksmak?

Ganske prikk lik, ja.

35. Hva er deres favoritt ting hos hverandre?

Andrea får meg alltid til å smile, uansett hva. Humoren min er favoritten til Andrea.

 
6 (!!!) days left

Nå begynner bloggingen for fult. Jeg har fått tilsendt lekser siden mandag, og jeg bruker ca 1,5 til 2 timer på dem. Hadde håpet de skulle være litt enklere, men jeg overlever fint med dem. Nå er det under en uke til jeg reiser nedover til Oslo, og i morgen er det en uke til alle som skal dra til York, møtes. I går fikk jeg endelig vite hvem som ble vertsfamilien min. Jeg fikk først bare vite vertsmoren min sitt navn, Tracey Smith, men i dag har jeg snakket med en jente som har bodd der før, og fått vtie resten av navnene og info om familien. Simon blir vertsfaren min, og søskenene mine blir Tyla på 4 og Elle på 11. De skal visst nok være verdens beste vertsfamilie!

I kveld skal jeg ha avskjedsfest, og jeg grugleder meg til å si hade til de som kommer.

Nå skal jeg dra meg opp av senga, gjøre lekser (vi har lekser fra fredag til mandag) og gjøre alt klart til i kveld. Har virkelig null peiling på hva jeg skal ha på meg...

Kom forresten akkurat hjem fra foreldrene mine i Århus, gud så tungt det var å si hade til dem... I will survive.OM MEG

Jeg heter Mari Vassgård og er en 17 år gammel jente fra Averøya. Skoleåret 13-14 skal jeg være på utveksling i York, og skal blogge om livet der. .

Arkiv

 • Mai 2014
 • April 2014
 • Mars 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013
 • April 2013

 • Kategorier

 • Blogg
 • England
 • Før England
 • Info • hits